یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه بازار سرمایه حدود 49 ماه با ریزش مواجه بوده و از حالت عادی خارج شده وظیفه سنگینی بردوش رئیس جدید سازمان بورس است، اما به عنوان مهمترین وظیفه باید اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند.
در شرایطی که بازار سرمایه روز گذشته و پس از دو روز افت با رشد مواجه شده بود، امروز مجدداً قرمز پوش شد و شاخص کل با کاهش ۷۷۴۸ واحد به رقم دو میلیون و ۸۸ هزار واحد رسید.
بازار سرمایه پس از افت روز گذشته، امروز هم در دومین روز هفته منفی منفی شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهش ۱۳ هزار و ۶۱۲ واحد به رقم دو میلیون و ۸۸ هزار واحد رسید.
واکنش اولیه بازار سرمایه به استعفای رییس سازمان بورس به شکل منفی شدن برخی نمادهای بورسی بروز یافته اما فرابورس رشد کرد. به نظر میرسد روند منفی در روزهای آینده میتواند با تصمیمات مثبت دولت برای تقویت صنایع و شرکتهای بورسی و معرفی رییس جدید بورس تغییر کند.
بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، ضمن اشاره به برنامه وزیر اقتصاد، برای کاهش تعداد نرخهای ارز، تاکید کرد: باید فضای امنی برای بورس ایجاد و ارزش آن حفظ شود. بازار سهام نباید تحت تاثیر بحرانهای درونی و بیرونی قرار بگیرد، به همین دلیل نیاز است به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم.
یک کارشناس حوزه بورس کالا و انرژی گفت: بررسی چشمانداز بورس کار سادهای نیست و باید منتظر مشخص شدن سیاستهای دولت جدید در زمینه بازگشت اعتماد به بازار سرمایه باشیم.
طبق آخرین آمار ارایه شده، در مرداد ماه رقمی بالغ بر ۱۴ همت نقدینگی وارد کارگزاریها شده که از این میزان ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان توسط حقیقیها و ۷ همت از طریق حقوقیها صورت گرفته است.
آخرین گزارشهای آماری نشان میدهد؛ مجموع ارزش دارایی بانکهای حاضر در بازار سرمایه طی ۹ سال گذشته از ۷۱۱ همت به حدود ۶ هزار و۵۰۰ همت افزایش یافته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: برای خروج بازار سرمایه از شرایط فعلی باید اقداماتی نظیر توسعه ابزارهای نوین مالی، تسهیل فضای کسب و کار، بیمه سهام، تقویت صندوقهای تثبیت و توسعه، رفع موانع تولید و جلوگیری از صدور بخشنامههای خلقالساعه انجام شود.